Pamiętam jak przygotowywał nam je mój Tata. To jego kulinarna inspiracja przywieziona z dalekich podróży.
Pudding gryczany
Moje ulubione śniadanie i ukochany smak czekolady. To połączenie smakuje każdemu.
Moczka – śląska potrawa z piernika
Ho, ho, ho na blogu czuć powoli zapach cynamonu, kardamon szuka miejsca w pierniku, wanilia tańczy z cytrusami w grzańcu. Pora na coś specjalnego! Przygotowałam…
Pieczona feta z warzywami
Pamiętam, kiedy pierwszy raz jadłam fetę przygotowaną w ten sposób na grillu, przez znajomych greków! To jest coś genialnego i musicie tego spróbować.
Batony figowe
Fantastyczne batony figowe, bezglutenowe. Idealne jako słodka przekąska.
Krem cytrynowy z kaszy jaglanej
Pożywne śniadanie lub cudownie cytrynowy deser. Sam zdecyduj kiedy go zjesz!
Batony owsiane z kaszą jaglaną
Szybkie w przygotowaniu, pożywne batony. Idealne jako przekąska, drugie śniadanie lub deser.
Burger z fasoli
Szybkie i proste w przygotowaniu. Pyszne i syte! Wypróbuj ten przepis!
Raita – indyjski dip ogórkowy
Raita najlepiej pasuje do chlebków naan – przepis na najlepsze znajdziecie TUTAJ lub jako dodatek do mięs. W Indiach traktowana jest również jako chłodnik.
Różowe Smoothie
Koktajl który smakuje obłędnie. Wystarczy tylko zmiksować wszystkie składniki.
Naleśnik z blachy
Idealna propozycja na jutrzejsze śniadanie. Jeżeli nie lubisz smażyć naleśników ten przepis jest dla Ciebie!
Imprezowy talerz rozmaitości
Idealna propozycja na imprezę. Talerz pełen rozmaitości. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.