Idealna propozycja na imprezę. Talerz pełen rozmaitości. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.
W blenderze zmiksować ze sobą ser Feta, jogurt, skórkę startą z cytryny, oraz 1 łyżkę soku z cytryny, ząbek czosnku i oliwę. Masę przełożyć do miski i udekorować koperkiem, pieprzem oraz oliwą.
Ciecierzycę odcedzić i zmiksować ją wraz z miąższem awokado, szpinakiem, oliwą, skórką z limonki oraz łyżką jej soku, tahini, czosnkiem i solą. Przełożyć do miseczki udekorować oliwą, kiełkami i posypać słonecznikiem.
Ciecierzycę odcedzić i zmiksować ją wraz z burakiem, oliwą, tahini, czosnkiem, słodką wędzoną papryką i solą. Przełożyć do miseczki udekorować odrobiną tahini i posypać sezamem.
DIp i hummusy wyłożyć do misek. Położyć na dużym talerzu. Podawać w towarzystwie rozmaitych warzyw i owoców, krakersów lub paluszków.
PROPONOWANE DODATKI:
seler naciowy
marchewka
papryki kolorowe
zielony ogórek
strączki groszku
cykoria
sałata rzymska
winogrona jasne i ciemne
pomidorki koktajlowe
krakersy lub grissini
rzodkiewka
czerwona cebula
pita pokrojona w kawałki
oliwki
migdały
figi
pistacje
różyczki kalafiora
różyczki brokułów
kolorowe buraki cienko krojone
awokado
arbuz
5 porcji
Składniki
Przygotowanie
W blenderze zmiksować ze sobą ser Feta, jogurt, skórkę startą z cytryny, oraz 1 łyżkę soku z cytryny, ząbek czosnku i oliwę. Masę przełożyć do miski i udekorować koperkiem, pieprzem oraz oliwą.
Ciecierzycę odcedzić i zmiksować ją wraz z miąższem awokado, szpinakiem, oliwą, skórką z limonki oraz łyżką jej soku, tahini, czosnkiem i solą. Przełożyć do miseczki udekorować oliwą, kiełkami i posypać słonecznikiem.
Ciecierzycę odcedzić i zmiksować ją wraz z burakiem, oliwą, tahini, czosnkiem, słodką wędzoną papryką i solą. Przełożyć do miseczki udekorować odrobiną tahini i posypać sezamem.
DIp i hummusy wyłożyć do misek. Położyć na dużym talerzu. Podawać w towarzystwie rozmaitych warzyw i owoców, krakersów lub paluszków.
PROPONOWANE DODATKI:
seler naciowy
marchewka
papryki kolorowe
zielony ogórek
strączki groszku
cykoria
sałata rzymska
winogrona jasne i ciemne
pomidorki koktajlowe
krakersy lub grissini
rzodkiewka
czerwona cebula
pita pokrojona w kawałki
oliwki
migdały
figi
pistacje
różyczki kalafiora
różyczki brokułów
kolorowe buraki cienko krojone
awokado
arbuz