Pudding gryczany

Moje ulubione śniadanie i ukochany smak czekolady. To połączenie smakuje każdemu.

Ilość porcji2 porcje
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 ½ szklanka kaszy gryczanej białej (nieprażonej)
 1 łyżki soku z cytryny
 1 banan
 ½ szklanka mleka kokosowego z puszki
 2 łyżki masła migdałowego
 2 łyżki kakao
 1 łyżki kawy instatnt
 1 łyżki syropu klonowego
 borówki (mogą być mrożone) i ziarna kakaowca

1

Kaszę przełożyć do miski zalać wodą (tak aby przykryła kaszę ponad jej 1 cm) i dodać sok z cytryny.

2

Pozostawić na noc w lodówce do namoczenia. Odcedzić i opłukać grykę, a następnie dodać do blendera wraz z innymi składnikami Całość zmiksować na gładką masę.

3

Udekorować owocami i ziarnami kakaowca

Wartości odżywcze

2 porcji

Serving size


Amount per serving
Kalorie452
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 18.5g24%
Węglowodany 57.5g21%
Błonnik pokarmowy 3.5g13%
Białko 14g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 ½ szklanka kaszy gryczanej białej (nieprażonej)
 1 łyżki soku z cytryny
 1 banan
 ½ szklanka mleka kokosowego z puszki
 2 łyżki masła migdałowego
 2 łyżki kakao
 1 łyżki kawy instatnt
 1 łyżki syropu klonowego
 borówki (mogą być mrożone) i ziarna kakaowca

Przygotowanie

1

Kaszę przełożyć do miski zalać wodą (tak aby przykryła kaszę ponad jej 1 cm) i dodać sok z cytryny.

2

Pozostawić na noc w lodówce do namoczenia. Odcedzić i opłukać grykę, a następnie dodać do blendera wraz z innymi składnikami Całość zmiksować na gładką masę.

3

Udekorować owocami i ziarnami kakaowca

Notes

Pudding gryczany
(Wyświetlono 17 441 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)