Krem cytrynowy z kaszy jaglanej

Pożywne śniadanie lub cudownie cytrynowy deser. Sam zdecyduj kiedy go zjesz!

Ilość porcji3 porcje
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 6 łyżki jogurtu greckiego
 2 cytryny
 5 łyżki syropu z agawy
do dekoracji:
 3 sztuka świeże figi

1

Przygotować krem poprzez zmiksowanie kaszy, jogurtu, skórki i soku z cytryny oraz syropu z agawy. Przełożyć do szklaneczek i udekorować świeżymi figami

Wartości odżywcze

Ilość 910 g

Porcji 3


Ilość na porcję
Kalorie 303
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 2.6g4%
Węglowodany 65.6g22%
Błonnik pokarmowy 4.6g19%
Białko 7g15%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.

Składniki

 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 6 łyżki jogurtu greckiego
 2 cytryny
 5 łyżki syropu z agawy
do dekoracji:
 3 sztuka świeże figi

Przygotowanie

1

Przygotować krem poprzez zmiksowanie kaszy, jogurtu, skórki i soku z cytryny oraz syropu z agawy. Przełożyć do szklaneczek i udekorować świeżymi figami

Krem cytrynowy z kaszy jaglanej
(Wyświetlono 2 044 razy, 3 wyświetleń dzisiaj)

3 komentarzy

  1. Avatar Kobieca Strona Dietetyki 18 listopada 2019 o 12:32

    Pięknie to wygląda 🙂 Warto dodać, że figi są dla nas, m.in. źródłem wapnia, a kasza jaglana ma korzystny wpływ na wygląd włosów i paznokci.

  2. Avatar Anna 3 listopada 2019 o 20:07

    Ile gram kaszy suchej użyć? 🙂

    1. Kinga Paruzel Kinga Paruzel 6 listopada 2019 o 15:09

      110g

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *