Krem cytrynowy z kaszy jaglanej

Pożywne śniadanie lub cudownie cytrynowy deser. Sam zdecyduj kiedy go zjesz!

Ilość porcji3 porcje
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 6 łyżki jogurtu greckiego
 2 cytryny
 5 łyżki syropu z agawy
do dekoracji:
 3 sztuka świeże figi

1

Przygotować krem poprzez zmiksowanie kaszy, jogurtu, skórki i soku z cytryny oraz syropu z agawy. Przełożyć do szklaneczek i udekorować świeżymi figami

Wartości odżywcze

3 porcji

Serving size

910 g


Amount per serving
Kalorie303
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 2.6g4%
Węglowodany 65.6g24%
Błonnik pokarmowy 4.6g17%
Białko 7g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
 6 łyżki jogurtu greckiego
 2 cytryny
 5 łyżki syropu z agawy
do dekoracji:
 3 sztuka świeże figi

Przygotowanie

1

Przygotować krem poprzez zmiksowanie kaszy, jogurtu, skórki i soku z cytryny oraz syropu z agawy. Przełożyć do szklaneczek i udekorować świeżymi figami

Notes

Krem cytrynowy z kaszy jaglanej
(Wyświetlono 14 572 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)