Idealna propozycja na jutrzejsze śniadanie. Jeżeli nie lubisz smażyć naleśników ten przepis jest dla Ciebie!
Piekarnik nagrzać do 220 ° C. Blachę do pieczenia o wymiarach 30 x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce przesiać: mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i sól.
W drugiej misce wymieszać jajka, kefir i syrop klonowy. Mokre składniki dodać do suchych – wymieszać, a następnie wmieszać delikatnie roztopione masło.
Ciasto odstawić na 5 minut. Przelać na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu wyłożyć dowolne sezonowe owoce np. jagody i truskawki lub banany.
Ciasto włożyć do piekarnika i piec naleśnik aż nabierze złotego koloru lub wykałaczka włożona w środek pozostanie sucha (ok 15 minut). Podawać oprószone cukrem pudrem.
8 porcji
- Amount per serving
- Kalorie276
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 8g11%
- Węglowodany 40g15%
- Błonnik pokarmowy 3.1g12%
- Białko 11g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 220 ° C. Blachę do pieczenia o wymiarach 30 x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce przesiać: mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i sól.
W drugiej misce wymieszać jajka, kefir i syrop klonowy. Mokre składniki dodać do suchych – wymieszać, a następnie wmieszać delikatnie roztopione masło.
Ciasto odstawić na 5 minut. Przelać na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu wyłożyć dowolne sezonowe owoce np. jagody i truskawki lub banany.
Ciasto włożyć do piekarnika i piec naleśnik aż nabierze złotego koloru lub wykałaczka włożona w środek pozostanie sucha (ok 15 minut). Podawać oprószone cukrem pudrem.