Szybkie w przygotowaniu, pożywne batony. Idealne jako przekąska, drugie śniadanie lub deser.
Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W rondlu na małym ogniu rozpuścić miód, olej kokosowy i masło orzechowe, często mieszając.
W dużej misce wymieszać płatki owsiane, kaszę jaglaną, słonecznik, posiekane migdały, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe, sól i cynamon.
Wlać ciepły płyn do suchych składników i dobrze wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki i mocno docisnąć do dna.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, kiedy nabierze złotego koloru. Pozostawić batoniki do wystygnięcia przez co najmniej 3 godziny. Pokroić na batony i przechowywać w szczelnym pojemniku.
21 porcji
1518g
- Amount per serving
- Kalorie365
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 23.8g31%
- Węglowodany 30g11%
- Błonnik pokarmowy 4g15%
- Białko 9.6g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W rondlu na małym ogniu rozpuścić miód, olej kokosowy i masło orzechowe, często mieszając.
W dużej misce wymieszać płatki owsiane, kaszę jaglaną, słonecznik, posiekane migdały, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe, sól i cynamon.
Wlać ciepły płyn do suchych składników i dobrze wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki i mocno docisnąć do dna.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, kiedy nabierze złotego koloru. Pozostawić batoniki do wystygnięcia przez co najmniej 3 godziny. Pokroić na batony i przechowywać w szczelnym pojemniku.