To ciasto zrobiłam z ciekawości i przepadłam! Najfajniejsze w nim jest to, że zjesz kawałek i: – poczujesz się jak na egzotycznej wyspie – jesteś…
Ciastka z mąki kokosowej
Ostatnio jestem zachwycona mąka kokosową. Trzymam ją w lodówce i robię z niej naleśniki, placki, ciastka, trufle i ostatnio tartę. Oczywiście wkrótce wybrane przepisy pojawią…
Wyjątkowa sałatka pomidorowa
Kocham gotować, kocham to co robię! I jak to bywa z miłością, zawsze wywraca nasze życie do góry nogami. Moje pasje sprawiają, że czuję się…
Żarłostacja 05.10. 2014 – przybywam
Kochani zapraszam Was w niedzielę do Opola na fantastyczną kulinarną imprezę Żarłostacja. Organizuje ją Opolska Blogosfera Kulinarna czyli grupa genialnych, cudownych i bardzo kreatywnych Opolan. Kto może…
Domowe masło migdałowe
Każdy z nas chce dobrze wyglądać, dobrze się czuć i po prostu być szczęśliwym. Oczywiście na pewno znajdzie się jakiś wyjątek , jednak ja nim…
Suflety jabłkowe – przepis dla gazety „Mistrz branży”
W tym miesiącu zaproszono mnie do stworzenia przepisu dla poradnika dla piekarzy, cukierników i lodziarzy „Mistrz Branży”. Tematem były nasze cudowne jabłka. Przygotowałam z nich suflety,…
Zdrowy chlebek
Nauczono mnie szacunku do chleba, wpojono uwagę, aby nigdy nie upadł na ziemię, aby się nie zmarnował. Chleb to kultura mojego domu. Chleb od niego…
Focaccia – najlepsza!
Uwielbiam focaccie! Ten przepis zdecydowanie zawsze się udaje, a ciasto nie ma sobie równych jest puszyste i delikatne. Foccacia świetnie sprawdza się jako starter przed…
Film promujący moją książkę
Oto mały przedsmak tego co przygotowałam dla Was w książce. Najważniejsze jest serce w tym co się robi, trzeba kochać i smakować życie. Będzie mi miło…
Drożdżowe z jabłkami
Myślałam, że wiele tematów mnie nie dotyczy. Myślałam, że otaczający świat jest inny, że to co dzieje się dookoła to po prostu „rzeczy nie możliwe,…
„NIE… ZWYKŁA KUCHNIA bo każdy jest inny” – moja pierwsza książka kulinarna
Kochani przedstawiam Wam moja pierwszą książkę kulinarną „NIE… ZWYKŁA KUCHNIA bo każdy jest inny”. Powstała z miłości do gotowania, do fotografii i do ludzi. Cieszę…
Komosa i grillowane warzywa
Ostatnie dni niosą za sobą wiele pracy o której mam nadzieję już wkrótce się przekonacie. Znowu wszystko w koło pędzi jak szalone, a ja zastanawiam…