To ciasto zrobiłam z ciekawości i przepadłam! Najfajniejsze w nim jest to, że zjesz kawałek i:
– poczujesz się jak na egzotycznej wyspie
– jesteś syty i odczuwasz przyjemną słodycz
– wiesz, że są to zdrowe kalorie
– wiesz, że to słodycz z korzyścią.
Ten przepis jest łatwy, szybki i doskonały. Ważne jest aby tylko odpowiednio wcześniej namoczyć szklankę orzechów i namoczyć przez minimum 2 godziny, a najlepiej zostawić je tak na noc. Na samym dole strony znajdziecie listę zamienników jakby ktoś nie lubił lub nie miał danego składnika
Już mam kolejne pomysły na zdrowe ciasta bez pieczenia, batony a w piekarniku ciasto marchewkowe. Cudowne jest zdrowe jedzenie 🙂
Smacznego:)
Daktyle zmiksować na pastę, dodać do niej mielone migdały, szczyptę soli i wiórki kokosowe.
Przygotowanym ciastem wypełnić foremkę o średnicy 10 cm i włożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych kremów
Awokado umieścić w malakserze, dodać skórkę i sok z limonki, orzechy nerkowca, syrop z agawy, szczyptę soli i 2 łyżki maki koksowej. Całość zmiksować na gładki krem którym należy wypełnić wcześniej przygotowaną tartę. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kolejnego kremu.
Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub miodem (wtedy już wersja nie wegańska)Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub miodem (wtedy już wersja nie wegańska)
Krem wyłożyć na sam koniec na wierzch tarty.
syrop z agawy można zastąpić miodem (wtedy już wersja nie wegańśka), cukrem trzcinowym, xylitolem lub stevią
mąka kokosowa to drobno zmielone wiórki kokosowe
avocado można zastąpić bananem
orzechy nerkowca można zamienić migdałami
daktyle można zastąpić suszonymi morelami
mielone migdały można zastąpić płatkami owsianymi, mielonym słonecznikiem
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Daktyle zmiksować na pastę, dodać do niej mielone migdały, szczyptę soli i wiórki kokosowe.
Przygotowanym ciastem wypełnić foremkę o średnicy 10 cm i włożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych kremów
Awokado umieścić w malakserze, dodać skórkę i sok z limonki, orzechy nerkowca, syrop z agawy, szczyptę soli i 2 łyżki maki koksowej. Całość zmiksować na gładki krem którym należy wypełnić wcześniej przygotowaną tartę. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kolejnego kremu.
Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub miodem (wtedy już wersja nie wegańska)Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub miodem (wtedy już wersja nie wegańska)
Krem wyłożyć na sam koniec na wierzch tarty.
syrop z agawy można zastąpić miodem (wtedy już wersja nie wegańśka), cukrem trzcinowym, xylitolem lub stevią
mąka kokosowa to drobno zmielone wiórki kokosowe
avocado można zastąpić bananem
orzechy nerkowca można zamienić migdałami
daktyle można zastąpić suszonymi morelami
mielone migdały można zastąpić płatkami owsianymi, mielonym słonecznikiem
Notes