W tym miesiącu zaproszono mnie do stworzenia przepisu dla poradnika dla piekarzy, cukierników i lodziarzy „Mistrz Branży”. Tematem były nasze cudowne jabłka. Przygotowałam z nich suflety, które są po prostu doskonałe.
Dziękuję Wam również za cierpliwość. Dawno nic nie publikowałam ale promocja książki i szybki długo wyczekiwany urlop w Portugalii na to wpłynął. Już niebawem pojawi się mnóstwo nowych inspiracji, które ze sobą przywiozłam oraz obiecany wpis o mojej kulinarnej podroży.
Smacznego:)
(Wyświetlono 562 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)
Można wiedzieć dlaczego przygotowane suflety należy włożyć na 20 minut do zamrażarki?
białko nie podchodzi wodą, tworzy się coś w rodzaju takiej pianki i lepiej suflet wspina się po brzegach foremki.
robiłam mmm pycha 🙂