Komosa i grillowane warzywa

Ostatnie dni niosą za sobą wiele pracy o której mam nadzieję już wkrótce się przekonacie. Znowu wszystko w koło pędzi jak szalone, a ja zastanawiam się kiedy minął kolejny poniedziałek.Też tak macie?

Ratuje mnie w tym wszystkim gotowanie. Wiem, że to lubię, wiem że muszę jeść:) – zdrowo jeść! – aby mieć na to wszystko siły. Takie posiłki jak ten, czyli komosa z warzywami dodają mi energii. Szybko, prosto i smakowicie!

Ps. na moim profilu FB na bieżąco informuje co się dzieje 🙂

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 ½ szklanki komosy ryżowej białej
 1 cukinia
 1 papryka czerwona
 1 papryka żółta
 1 zielona cebulka
 1 natka pietruszki
 1 ząbek czosnku
 sól i pieprz
 1 łyżka oleju kokosowego

1

Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.

2

Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.

3

Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.  Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.

4

Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 ½ szklanki komosy ryżowej białej
 1 cukinia
 1 papryka czerwona
 1 papryka żółta
 1 zielona cebulka
 1 natka pietruszki
 1 ząbek czosnku
 sól i pieprz
 1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie

1

Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.

2

Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.

3

Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek.  Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.

4

Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.

Notes

Komosa i grillowane warzywa
(Wyświetlono 2 974 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)