Ostatnie dni niosą za sobą wiele pracy o której mam nadzieję już wkrótce się przekonacie. Znowu wszystko w koło pędzi jak szalone, a ja zastanawiam się kiedy minął kolejny poniedziałek.Też tak macie?
Ratuje mnie w tym wszystkim gotowanie. Wiem, że to lubię, wiem że muszę jeść:) – zdrowo jeść! – aby mieć na to wszystko siły. Takie posiłki jak ten, czyli komosa z warzywami dodają mi energii. Szybko, prosto i smakowicie!
Ps. na moim profilu FB na bieżąco informuje co się dzieje 🙂
Smacznego:)
Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.
Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.
Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.
Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.
Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.
Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.
Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.