Wyjątkowa sałatka pomidorowa

Kocham gotować, kocham to co robię! I jak to  bywa z miłością, zawsze wywraca nasze życie do góry nogami. Moje pasje sprawiają, że czuję się wyjątkowa, że czuję się spełniona. Kilka lat temu nie myślałam o tym, że moje nogi będą tańczyć na widok nowej brytfanki, a marzyć będę o swojej restauracji. Gotowanie i ten blog zmienił moje życie tak jak ta sałatka. Cenię prostotę. Uważam, że w niej tkwi elegancja i siła. Moja dzisiejsza sałatka to coś banalnego ale niezwykle wyjątkowego. Zabieram ją często do  pracy, ponieważ jest syta, soczysta i pyszna. Pamiętam jak jadłam swoje pierwsze avocado. Boże jak ono mi nie smakowało, było twarde i nie dobre. Drugie podejście do tego owocu zupełnie zmieniło moje zdanie. Po prostu nie wiedziałam jak wybrać dobre, jak ma smakować. Teraz sięgam po lekko uginające się pod naciskiem palca, lub czekam, aż dojrzeją wtedy smakują niebiańsko.

Cały sekret tego przepisu zamknięty jest w kolorze czerwonym i zielonym. Cały sekret w  niesamowitym dressingu.

A teraz coś zabawnego 🙂

Na zdjęciach widać cudowny, bezglutenowy, wegański pełnoziarnisty chlebek jednak robiąc go nie zapisałam na kartce proporcji i……… nie mam przepisu bo po prostu nie pamiętam.

Zdecydowanie muszę go spróbować odtworzyć :))

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 pomidory
 1 avocado (najlepiej odmiana Haas)
 roszponka
 1 łyżka musztardy francuskiej
 1 łyżka oleju rzepakowego
 1 łyżka cytryny
 1 łyżka miodu
 sól i pieprz
 szczypiorek

1

Pomidory i avokado pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Całość wymieszać.

2

W szklance wymieszać olej, musztardę, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz. Dressingiem polać pomidory i avokado wszystko połączyć.

3

Sałatka najlepiej smakuje z chlebem pełnoziarnistym lub chrupkim pieczywem.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 2 pomidory
 1 avocado (najlepiej odmiana Haas)
 roszponka
 1 łyżka musztardy francuskiej
 1 łyżka oleju rzepakowego
 1 łyżka cytryny
 1 łyżka miodu
 sól i pieprz
 szczypiorek

Przygotowanie

1

Pomidory i avokado pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Całość wymieszać.

2

W szklance wymieszać olej, musztardę, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz. Dressingiem polać pomidory i avokado wszystko połączyć.

3

Sałatka najlepiej smakuje z chlebem pełnoziarnistym lub chrupkim pieczywem.

Notes

Wyjątkowa sałatka pomidorowa
(Wyświetlono 3 509 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)