Śniadania uwielbiam. Już nocą wymyślam, co przygotuję kolejnego dnia. Wielu z Was pyta w wiadomościach czy każdy mój posiłek wygląda tak jak na zdjęciu? Jaka jest prawda?
Tak! Każda potrawa jest dla mnie tak samo ważna i każda musi sprawić, bym chciała ją mieć w swoich ustach. Zawsze zaczynamy jeść oczyma i dla mnie to bardzo istotne już podczas przygotowania posiłku. Wielu z nas dba o smak (i bardzo dobrze) jednak finalnie zapominamy o ostatecznym wyglądzie. Takie śniadanie, które Wam dzisiaj przedstawiam, jest proste w przygotowaniu i łatwe w dekorowaniu. Na blogu jest już kilka propozycji gryczanek m.in czekoladowa czy klasyczna jasna, w mojej książce „Fit słodkości” również ma swoje miejsce.
Oczywiście, dajcie znać jak tylko jej spróbujecie. Uwielbiam Wasze wiadomości i komentarze ?
Udanego i pysznego poniedziałku ?
Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny, aby aktywować ziarna.
Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.
Dodać do kaszy mleko migdałowe, połowę banana, jagody i nasiona chia – całość zblendować.
Gryczankę udekorować dowolnymi, sezonowymi owocami.
1 porcji
Składniki
Przygotowanie
Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny, aby aktywować ziarna.
Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.
Dodać do kaszy mleko migdałowe, połowę banana, jagody i nasiona chia – całość zblendować.
Gryczankę udekorować dowolnymi, sezonowymi owocami.