O wartościach surowego kakao mogliście już przeczytać w przepisie na rawnole czyli surową granolę. Nie wyobrażam sobie AKCJI REGENERACJI bez smaku czekolady. Wierzę, że nie jestem osamotniona w tej zachciance, dlatego mam dla Was kolejną propozycję jednak tym razem poszalałam z karobem, naturalnym zamiennikiem kakao. Przygotowałam czekoladową gryczankę z egzotycznymi owocami. Wielu z Was pyta mnie, czy można jeść surową kaszę gryczaną białą? Tak! – można – każde ziarenko kryje w sobie mnóstwo wartości odżywczych i cennych składników które odbudowują nasz organizm. Pomyślcie jaką siłę mają w sobie aby z suchego, twardego pancerza wydobyć życie. Zobaczcie jak robię z niej kiełki klikając TUTAJ a przekonacie się, że spokojnie możecie jeść ją na surowo i z powodzeniem sprawdzi się jako genialny pomysł na śniadanie lub słodki podwieczorek na detoxie.
Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny aby aktywować ziarna.
Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.
Dodać do kaszy karob, mleko migdałowe, połowę banana i cynamon - całość zblendować.
Masę przelać do miski i udekorować pozostałym bananem, miąższem marakui oraz rawnolą i kruszonymi ziarnami kakaowca.
karob można zastąpić kakao
gryczankę można wzbogacić o połówkę awokado i suszone daktyle
1 porcji
Składniki
Przygotowanie
Kaszę gryczaną niepaloną (białą) zalać na noc wodą z 1 łyżką cytryny aby aktywować ziarna.
Na drugi dzień rano kaszę odcedzić i przepłukać na sicie. Odsączyć i umieścić w misie blendera lub rozdrabniacza.
Dodać do kaszy karob, mleko migdałowe, połowę banana i cynamon - całość zblendować.
Masę przelać do miski i udekorować pozostałym bananem, miąższem marakui oraz rawnolą i kruszonymi ziarnami kakaowca.
karob można zastąpić kakao
gryczankę można wzbogacić o połówkę awokado i suszone daktyle
Notes