Fit ciasto z mąki kokosowej

Pyszne rzeczy są bardzo proste do przygotowania o czym niektórzy mogli przekonać się na żywo, obserwując mnie na moim snapie  (? kingaparuzel).  Jeszcze żaden przepis nie zrobił takiej furory. W dniu kiedy go przygotowałam wysłałam ponad 50 wiadomości z przepisem – zawsze tak robię kiedy prosicie mnie o to. Potwierdzeniem tego jest też  zestawienie które zrobiłam na moim FB i tam większość followersów również wybrała ten smak 🙂 – (poniżej załaduję zdjęcie które pojawiło się w jednym z postów na FB i IG).

Kochani moi obserwatorzy cieszę się, że mogę się z Wami dzielić smacznymi pomysłami. Niech Wasza dieta jest zdrowa, kolorowa i co najważniejsze smaczna. Zapraszam Was  na super ciasto – bez glutenu i bez laktozy – za to niesamowicie wilgotne i aromatyczne! Teraz pora na Was – czekam na Wasze relacje w komentarzach :*

Ilość porcji13 porcji
Czas Przygotowania15 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas40 minut

 6 jajek rozm M
 ½ szklanki mąki kokosowej
 ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego lub oliwy z oliwek
 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
 2 łyżeczki proszku do pieczenia*
 świeże maliny
 * proszek do pieczenia bezglutenowy - do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością.

1

Piekarnik  nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej.

3

Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej - dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą - ciasto ma przypominać konsystencją budyń.

4

Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.

Wartości odżywcze

13 porcji

Serving size

Składniki

 6 jajek rozm M
 ½ szklanki mąki kokosowej
 ¼ szklanki oleju kokosowego roztopionego lub oliwy z oliwek
 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
 2 łyżeczki proszku do pieczenia*
 świeże maliny
 * proszek do pieczenia bezglutenowy - do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością.

Przygotowanie

1

Piekarnik  nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej.

3

Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej - dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą - ciasto ma przypominać konsystencją budyń.

4

Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.

Notes

Fit ciasto z mąki kokosowej

 

 

 

(Wyświetlono 154 337 razy, 12 wyświetleń dzisiaj)