Pyszne rzeczy są bardzo proste do przygotowania o czym niektórzy mogli przekonać się na żywo, obserwując mnie na moim snapie (? kingaparuzel). Jeszcze żaden przepis nie zrobił takiej furory. W dniu kiedy go przygotowałam wysłałam ponad 50 wiadomości z przepisem – zawsze tak robię kiedy prosicie mnie o to. Potwierdzeniem tego jest też zestawienie które zrobiłam na moim FB i tam większość followersów również wybrała ten smak 🙂 – (poniżej załaduję zdjęcie które pojawiło się w jednym z postów na FB i IG).
Kochani moi obserwatorzy cieszę się, że mogę się z Wami dzielić smacznymi pomysłami. Niech Wasza dieta jest zdrowa, kolorowa i co najważniejsze smaczna. Zapraszam Was na super ciasto – bez glutenu i bez laktozy – za to niesamowicie wilgotne i aromatyczne! Teraz pora na Was – czekam na Wasze relacje w komentarzach :*
Piekarnik nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej - dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą - ciasto ma przypominać konsystencją budyń.
Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.
13 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastawić na temperaturę 160 ºC funkcja grzania termoobieg. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubijać wraz z miodem około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej - dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą - ciasto ma przypominać konsystencją budyń.
Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy.
Notes