Ekscytacja! Tak! Właśnie tak się teraz czuję pisząc ten post. Kiedy zobaczyłam na jednej ze stron konkurs, gdzie główną nagrodą jest mój wymarzony KitchenAid (w kolorze Majestic Yellow, który idealnie komponować będzie się z moją odnowioną:) kuchnią) wiedziałam, że to znak! Przecież może uda mi się spełnić moje marzenie pisząc ten post.
Zadaniem jest stworzyć przepis na danie z rodzimych produktów, w tym oczywiście oleju rzepakowego i zamieścić go wraz ze zdjęciem na swoim blogu!
Jestem dosłownym przykładem, że jeszcze nic nigdy nie wygrałam:) (czytaj MasterChef – taki żarcik :)))) ale w tym wypadku, a nóż widelec trafi się mieszadło:)
Trzymajcie kciuki! Oczywiście o wyniku poinformuję na moim profilu FB
Voila! zapraszam na POLSKIE PESTO składające się ze słonecznika, pietruszki i koperku, polskiego sera długo dojrzewającego Bursztyn i złocistego oleju rzepakowego! Wierzcie mi wynalazek doskonały. Idealny do kanapek, makaronów, sałatek i mięs. Może stać w lodówce do 2 tygodni gdyż właśnie olej doskonale konserwuje. ZAchęcam do spróbowania.
Smacznego:)
Słonecznik utłuc w moździerzu, dodać posiekaną natkę i koperek ciągle ucierając.
Dodać straty ser i wlewać cienką strużką stopniowo olej. Ucierać tak długo, aż powstanie drobno zmielona pasta.
Wszystko razem zmiksuj 🙂
Ja zazwyczaj odkładam pesto przed podaniem na około 15 min aby smaki dobrze się połączyły.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Słonecznik utłuc w moździerzu, dodać posiekaną natkę i koperek ciągle ucierając.
Dodać straty ser i wlewać cienką strużką stopniowo olej. Ucierać tak długo, aż powstanie drobno zmielona pasta.
Wszystko razem zmiksuj 🙂
Ja zazwyczaj odkładam pesto przed podaniem na około 15 min aby smaki dobrze się połączyły.
Notes