To ostatnio moje ulubione danie. Potrzebuje trochę czasu jednak smak wynagradza wszystko!
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Seler umyć, osuszyć i odciąć część gdzie znajdował się korzeń. Pokroić warzywo na 1 cm plastry. Każdy krążek posmarować z obu stron oliwą i oprószyć solą. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut lub do momentu, aż zmięknie i nabierze złotego koloru.
W międzyczasie podsmażyć pieczarki na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy i masła, aż będą złote. Doprawić je solą i pieprzem.
Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni, wystudzić i posiekać.
W misce wymieszaj czerwoną cebulę pokrojona na talarki, szpinak, grzyby i orzechy oraz całość skropić oliwą i sokiem z cytryny.
Gdy seler będzie gotowy, wyłożyć go na talerz, na niego wyłożyć przygotowaną sałatkę i plaster sera gorgonzola.
Porcji 3
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Seler umyć, osuszyć i odciąć część gdzie znajdował się korzeń. Pokroić warzywo na 1 cm plastry. Każdy krążek posmarować z obu stron oliwą i oprószyć solą. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut lub do momentu, aż zmięknie i nabierze złotego koloru.
W międzyczasie podsmażyć pieczarki na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy i masła, aż będą złote. Doprawić je solą i pieprzem.
Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni, wystudzić i posiekać.
W misce wymieszaj czerwoną cebulę pokrojona na talarki, szpinak, grzyby i orzechy oraz całość skropić oliwą i sokiem z cytryny.
Gdy seler będzie gotowy, wyłożyć go na talerz, na niego wyłożyć przygotowaną sałatkę i plaster sera gorgonzola.
Witaj Kingo Kiedy dodasz przepis na wafla przekładanego, którego robiłaś jakiś czas temu? Plisss
już jest 🙂