Pyszna i taka pożywna sałatka z pieczonego kalafiora. Proste przepisy zawsze się obronią.
Piekarnik rozgrzać do 200 ° C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kalafior podzielić na małe różyczki, skropić oliwą i oprószyć sola i pieprzem. Przełożyć na przygotowana blaszkę i piec 15-20 minut, aż kalafior stanie się miękki. Odłożyć do ostygnięcia.
W misce przygotować sos poprzez zmiksowanie, awokado, jogurtu, musztardy i sok z ogórków kiszonych.
Do dużej miski przełożyć wystudzony kalafior, dodać posiekany w talarki seler naciowy, pokrojona w kosteczkę czerwoną cebule i ogórki kiszone oraz jajka.
Dodać przygotowany sos i całość delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować posiekanym koperkiem oraz posypać z wierzchu słodka papryką.
4 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 200 ° C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Kalafior podzielić na małe różyczki, skropić oliwą i oprószyć sola i pieprzem. Przełożyć na przygotowana blaszkę i piec 15-20 minut, aż kalafior stanie się miękki. Odłożyć do ostygnięcia.
W misce przygotować sos poprzez zmiksowanie, awokado, jogurtu, musztardy i sok z ogórków kiszonych.
Do dużej miski przełożyć wystudzony kalafior, dodać posiekany w talarki seler naciowy, pokrojona w kosteczkę czerwoną cebule i ogórki kiszone oraz jajka.
Dodać przygotowany sos i całość delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować posiekanym koperkiem oraz posypać z wierzchu słodka papryką.