Ten przepis jest genialny! Focaccia z suszonymi pomidorami ? i świeżą bazylią ? Zrobiłam ją w grillu elektrycznym, ale spokojnie możecie zrobić w piekarniku – taką wersję też podaję w przepisie. To dowód na to, że gluten smakuje obłędnie ? Jeżeli tylko możesz – skuś się! Jeżeli nie ? – zrób wersję bezglutenową – używając do tego gotowej mieszanki takiej mąki. Nie mogę doczekać się, kiedy wypróbuję ten przepis w plenerze, na grillu ogrodowym. Najlepiej smakuje mi z odrobiną oliwy i balsamico. Kto chętny może pokusić się o zrobienie na jej podstawie grubej pizzy ?
Jestem ciekawa, którą wersję wypróbujecie? Obowiązkowo dajcie znać ?
(Wyświetlono 650 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)
Super ! Bardzo fajna Focaccia na grillu idealnie by smakowało. Świetna sprawa musimy w sezonie sprawdzić ten przepis koniecznie
polecam 🙂
Podajesz Kingo wartosc kaloryczną 1 porcji ale nie ma informacji na ile czesci podzielic foccacie. Wprawdzie pieszesz ze calosc to 2-3 porcje ale to spora różnica w ilosci kalorii. Mozesz precyzyjniej?? Nie kazdy liczy kalorie ale sa tacy jak ja którym zależy na tej informacji.
Czym można zastąpić kasz kukurydzianą?
tak
Koniecznie wyprubuję ten przepis 🙂 fajne i smaczne danie
Nie mogłam doczekać się tego przepisu. Widząc Twoją relację na IG co chwilę zaglądałam na bloga 🙂 Muszę wypróbować 🙂 A zdjęcie jak zawsze rewelacja 🙂
Już nie mogłam się doczekać tego przepisu. Super, że dzień wcześniej go podałaś. Zaraz będę próbować??