Focaccia z grilla ???

Ten przepis jest genialny! Focaccia z suszonymi pomidorami ? i świeżą bazylią ? Zrobiłam ją w grillu elektrycznym, ale spokojnie możecie zrobić w piekarniku – taką wersję też podaję w przepisie. To dowód na to, że gluten smakuje obłędnie ? Jeżeli tylko możesz –  skuś się! Jeżeli nie ? – zrób wersję bezglutenową – używając do tego gotowej mieszanki takiej mąki. Nie mogę doczekać się, kiedy wypróbuję ten przepis w plenerze, na grillu ogrodowym. Najlepiej smakuje mi z odrobiną oliwy i balsamico. Kto chętny może pokusić się o zrobienie na jej podstawie grubej pizzy ?

Jestem ciekawa, którą wersję wypróbujecie? Obowiązkowo dajcie znać ?

(Wyświetlono 416 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

8 komentarzy

  1. Avatar Patryk 22 marca 2018 o 11:55

    Super ! Bardzo fajna Focaccia na grillu idealnie by smakowało. Świetna sprawa musimy w sezonie sprawdzić ten przepis koniecznie

    Odpowiedz
    1. admin admin 29 marca 2018 o 17:26

      polecam 🙂

      Odpowiedz
  2. Avatar A. 16 marca 2018 o 14:39

    Podajesz Kingo wartosc kaloryczną 1 porcji ale nie ma informacji na ile czesci podzielic foccacie. Wprawdzie pieszesz ze calosc to 2-3 porcje ale to spora różnica w ilosci kalorii. Mozesz precyzyjniej?? Nie kazdy liczy kalorie ale sa tacy jak ja którym zależy na tej informacji.

    Odpowiedz
  3. Avatar Ramcia 14 marca 2018 o 21:16

    Czym można zastąpić kasz kukurydzianą?

    Odpowiedz
    1. admin admin 15 marca 2018 o 14:34

      tak

      Odpowiedz
  4. Avatar Marta 7 marca 2018 o 09:02

    Nie mogłam doczekać się tego przepisu. Widząc Twoją relację na IG co chwilę zaglądałam na bloga 🙂 Muszę wypróbować 🙂 A zdjęcie jak zawsze rewelacja 🙂

    Odpowiedz
  5. Avatar Justyna 6 marca 2018 o 16:55

    Już nie mogłam się doczekać tego przepisu. Super, że dzień wcześniej go podałaś. Zaraz będę próbować??

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *