Focaccia z grilla ???

Ten przepis jest genialny! Focaccia z suszonymi pomidorami ? i świeżą bazylią ? Zrobiłam ją w grillu elektrycznym, ale spokojnie możecie zrobić w piekarniku – taką wersję też podaję w przepisie. To dowód na to, że gluten smakuje obłędnie ? Jeżeli tylko możesz –  skuś się! Jeżeli nie ? – zrób wersję bezglutenową – używając do tego gotowej mieszanki takiej mąki. Nie mogę doczekać się, kiedy wypróbuję ten przepis w plenerze, na grillu ogrodowym. Najlepiej smakuje mi z odrobiną oliwy i balsamico. Kto chętny może pokusić się o zrobienie na jej podstawie grubej pizzy ?

Jestem ciekawa, którą wersję wypróbujecie? Obowiązkowo dajcie znać ?

(Wyświetlono 444 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

8 komentarzy

  1. Patryk 22 marca 2018 o 11:55

    Super ! Bardzo fajna Focaccia na grillu idealnie by smakowało. Świetna sprawa musimy w sezonie sprawdzić ten przepis koniecznie

    1. admin 29 marca 2018 o 17:26

      polecam 🙂

  2. A. 16 marca 2018 o 14:39

    Podajesz Kingo wartosc kaloryczną 1 porcji ale nie ma informacji na ile czesci podzielic foccacie. Wprawdzie pieszesz ze calosc to 2-3 porcje ale to spora różnica w ilosci kalorii. Mozesz precyzyjniej?? Nie kazdy liczy kalorie ale sa tacy jak ja którym zależy na tej informacji.

  3. Ramcia 14 marca 2018 o 21:16

    Czym można zastąpić kasz kukurydzianą?

    1. admin 15 marca 2018 o 14:34

      tak

  4. Marta 7 marca 2018 o 09:02

    Nie mogłam doczekać się tego przepisu. Widząc Twoją relację na IG co chwilę zaglądałam na bloga 🙂 Muszę wypróbować 🙂 A zdjęcie jak zawsze rewelacja 🙂

  5. Justyna 6 marca 2018 o 16:55

    Już nie mogłam się doczekać tego przepisu. Super, że dzień wcześniej go podałaś. Zaraz będę próbować??

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *