Czas ostatnio tak pędzi. Kilka lat temu myślałam, że żyję nadzwyczaj szybko, ale dziś cofam te słowa. Nie wiem, kiedy mija mi dzień, a co dopiero tydzień czy miesiąc. Każdego poranka obiecuję sobie, że zwolnię. Każdego dnia pojawia się nowy pomysł, interes czy problem. Każdego dnia plączą się ze sobą sprawy ważne i bezsensowne. Pisząc ten post już wiem, jakie będzie moje noworoczne postanowienie ? – NIE MARNOWAĆ CZASU. Co prawda nie marnuję go teraz jednak za mało efektywnie z niego czerpie. Sprawy błahe potrafią przysłonić te na prawdę ważne. Muszę to jak najszybciej zmienić.
Dzisiejszy przepis został co prawda napisany w pośpiechu, ale zrobiony w skupieniu. Fantastyczne wegańskie Raffaello, które smakują wspaniale. Większość z nas zna ich oryginalny smak. Te kuleczki musicie spróbować, bo smakują zdecydowanie lepiej.?
Orzechy nerkowca zamoczyć w ciepłej wodzie na minimum godzinę. Najlepiej na całą noc. Odcedzić
Odsączone orzechy umieścić w misie rozdrabniacza i wraz z wiórkami kokosowymi, roztopionym olejem, syropem klonowym, mlekiem kokosowym i solą.
Masę zmiksować na gładki krem. (można to zrobić również za pomocą blendera) Przełożyć do miski, przykryć folią i schłodzić przez godzinę.
Wyjąc z lodówki i z masy formować kulki w środek każdej wkładając migdał. Na sam koniec obtoczyć we wiórkach kokosowych.
Przechowywać w lodówce przez tydzień.
orzechy nerkowca można zamienić na orzechy brazylijskie, lub macadamia
wiórki kokosowe można zamienić na płatki owsiane
syrop klonowy można zamienić na syrop z agawy, lub miód
zamiast kremu/masy kokosowej można dodać tofu
można obtaczać w kakao lub drobno posiekanych orzechach
15 porcji
- Amount per serving
- Kalorie78
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 5.8g8%
- Sód 3mg1%
- Węglowodany 6.4g3%
- Białko 1.3g
- Wapń 10mg1%
- Żelazo 1mg6%
- Potas 79mg2%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Orzechy nerkowca zamoczyć w ciepłej wodzie na minimum godzinę. Najlepiej na całą noc. Odcedzić
Odsączone orzechy umieścić w misie rozdrabniacza i wraz z wiórkami kokosowymi, roztopionym olejem, syropem klonowym, mlekiem kokosowym i solą.
Masę zmiksować na gładki krem. (można to zrobić również za pomocą blendera) Przełożyć do miski, przykryć folią i schłodzić przez godzinę.
Wyjąc z lodówki i z masy formować kulki w środek każdej wkładając migdał. Na sam koniec obtoczyć we wiórkach kokosowych.
Przechowywać w lodówce przez tydzień.
orzechy nerkowca można zamienić na orzechy brazylijskie, lub macadamia
wiórki kokosowe można zamienić na płatki owsiane
syrop klonowy można zamienić na syrop z agawy, lub miód
zamiast kremu/masy kokosowej można dodać tofu
można obtaczać w kakao lub drobno posiekanych orzechach