Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze poprawia humor.
Piekarnik nagrzać do temperatury w 180 ° C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce połączyć ze sobą zmielone siemię lniane i wodę – odstawić na 5 minut.
Do misy blendera włożyć przepłukaną i dobrze odcedzoną fasolę, kawę, kakao, syrop z agawy, sól i olej. Wszystko zmiksować, następnie dodać proszek i miksturę siemienia. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, z wierzchu posypać posiekaną czekoladą, orzechami i jagodami.Piec przez 20 - 25 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony do ciasta pozostaje suchy.
9 porcji
- Amount per serving
- Kalorie165
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 2g3%
- Węglowodany 27g10%
- Błonnik pokarmowy 4.4g16%
- Białko 5.5g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury w 180 ° C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce połączyć ze sobą zmielone siemię lniane i wodę – odstawić na 5 minut.
Do misy blendera włożyć przepłukaną i dobrze odcedzoną fasolę, kawę, kakao, syrop z agawy, sól i olej. Wszystko zmiksować, następnie dodać proszek i miksturę siemienia. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, z wierzchu posypać posiekaną czekoladą, orzechami i jagodami.Piec przez 20 - 25 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony do ciasta pozostaje suchy.