San Choy bow czyli mięso w sakiewkach z sałaty. Oryginalne i lekkie danie.
Na dno rozgrzanej patelni wlać olej i obsmażyć na nim mięso przez około 5 minut.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chili pokrojone w cienkie talarki, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i grzyby pokrojone na talarki. Smażyć przez 4 minuty, aż indyk się ugotuje, a warzywa będą delikatne.
Dodać sos sojowy, ocet ryżowy i syrop klonowy oraz starty imbir. Wymieszać i gotować na małym ogniu przez 5-10 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na liściach sałaty, oprószone sezamem i posiekaną dymką.
4 porcji
- Amount per serving
- Kalorie205
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 9.5g13%
- Węglowodany 9.5g4%
- Białko 22g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Na dno rozgrzanej patelni wlać olej i obsmażyć na nim mięso przez około 5 minut.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chili pokrojone w cienkie talarki, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i grzyby pokrojone na talarki. Smażyć przez 4 minuty, aż indyk się ugotuje, a warzywa będą delikatne.
Dodać sos sojowy, ocet ryżowy i syrop klonowy oraz starty imbir. Wymieszać i gotować na małym ogniu przez 5-10 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na liściach sałaty, oprószone sezamem i posiekaną dymką.