Zupełnie inna owsianka, bo na słono z pysznymi dodatkami. Śniadanie, które jest syte!
Na rozgrzane dno rondla wlać oliwę i obsmażyć na niej drobno posiekaną szalotkę.
Dodać płatki owsiane i wodę. Całość gotować około 10 minut. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem oraz parmezanem. Wymieszać.
Na patelni roztopić masło wraz z oliwą z oliwek (1 łyżkę)i obsmażyć na niej pieczarki pokrojone w ćwiartki na złoty kolor. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszać.
Pod koniec smażenia wbić jajka, patelnie przykryć pokrywką i usmażyć jajka tak aby żółtko było płynne.
Na koniec posolić i popieprzyć jajka. Do misek przełożyć wytrwana owsiankę. Dodać świeżą rukolę skropioną pozostałą łyżką oliwy oraz pieczarki i jajko.
2 porcji
- Amount per serving
- Kalorie410.5
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 22.5g29%
- Węglowodany 38.5g15%
- Białko 17g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Na rozgrzane dno rondla wlać oliwę i obsmażyć na niej drobno posiekaną szalotkę.
Dodać płatki owsiane i wodę. Całość gotować około 10 minut. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem oraz parmezanem. Wymieszać.
Na patelni roztopić masło wraz z oliwą z oliwek (1 łyżkę)i obsmażyć na niej pieczarki pokrojone w ćwiartki na złoty kolor. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszać.
Pod koniec smażenia wbić jajka, patelnie przykryć pokrywką i usmażyć jajka tak aby żółtko było płynne.
Na koniec posolić i popieprzyć jajka. Do misek przełożyć wytrwana owsiankę. Dodać świeżą rukolę skropioną pozostałą łyżką oliwy oraz pieczarki i jajko.