Soczysta i kolorowa. Zaskakująca smakiem. Kt0 spróbuje ten komentuje 🙂
Cebule pokroić w talarki i lekko rękami naciskając w środek zrobić krążki cebuli.
Umieścić w misce i zalać zimną wodą – to gwarantuje, że będzie łagodna, chrupka i soczysta.
Orzeszki piniowe podprażyć na złoto na patelni.
Arbuza pokroić w kostkę usuwając pestki i włożyć do miski.
Ogórka przeciąć wzdłuż, za pomocą łyżeczki usunąć gniazda nasienne i pokroić w talarki.
Dodać go do arbuza wraz z odcedzoną czerwoną cebulą, posiekaną miętą i pokruszoną fetą. Całość skropić sokiem z limonki, oliwą, posypać orzeszkami i bardzo delikatnie wymieszać.
3 porcji
1055g
- Amount per serving
- Kalorie274
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 17.3g23%
- Węglowodany 23.3g9%
- Błonnik pokarmowy 1.3g5%
- Białko 8.3g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Cebule pokroić w talarki i lekko rękami naciskając w środek zrobić krążki cebuli.
Umieścić w misce i zalać zimną wodą – to gwarantuje, że będzie łagodna, chrupka i soczysta.
Orzeszki piniowe podprażyć na złoto na patelni.
Arbuza pokroić w kostkę usuwając pestki i włożyć do miski.
Ogórka przeciąć wzdłuż, za pomocą łyżeczki usunąć gniazda nasienne i pokroić w talarki.
Dodać go do arbuza wraz z odcedzoną czerwoną cebulą, posiekaną miętą i pokruszoną fetą. Całość skropić sokiem z limonki, oliwą, posypać orzeszkami i bardzo delikatnie wymieszać.