Najlepszy na śniadanie. Puszysty i idealny!
Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.
Całość delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.
Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Ilość 168g
Porcji 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 344
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 22g34%
- Węglowodany 18g6%
- Białko 18g36%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.
Całość delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.
Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Pyszny omlecik robiłam już kilka razy polecam