Najlepszy na śniadanie. Puszysty i idealny!
Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.
Całość delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.
Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
1 porcji
168g
- Amount per serving
- Kalorie344
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 22g29%
- Węglowodany 18g7%
- Białko 18g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.
Całość delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.
Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.