Omlet biszkoptowy

Najlepszy na śniadanie. Puszysty i idealny!

Ilość porcji1 porcja
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 2 jajka
 2 łyżeczka cukru
 2 łyżeczka maki pszennej
 2 łyżeczka masła
 dowolne dodatki: owoce, jogurt

1

Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.

2

Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.

3

Całość delikatnie mieszamy.

4

Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.

5

Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.

6

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

UWAGA! wartość kaloryczna policzona dla omleta bez dodatków

Wartości odżywcze

1 porcji

Serving size

168g


Amount per serving
Kalorie344
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 22g29%
Węglowodany 18g7%
Białko 18g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 jajka
 2 łyżeczka cukru
 2 łyżeczka maki pszennej
 2 łyżeczka masła
 dowolne dodatki: owoce, jogurt

Przygotowanie

1

Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy.

2

Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej.

3

Całość delikatnie mieszamy.

4

Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką.

5

Smażymy na średnim ogniu. NAstępnie po ok 4-5 minutach przekładamy energicznym ruchem na druga patelnię również z masłem. Smażymy kolejne 4 minuty.

6

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

UWAGA! wartość kaloryczna policzona dla omleta bez dodatków

Notes

Omlet biszkoptowy
(Wyświetlono 112 124 razy, 7 wyświetleń dzisiaj)