Chlebek mango

Pyszny i zupełnie nowy chlebek mango! Mega szybki w przygotowaniu – koniecznie do wypróbowania!

Ilość porcji9 porcji
Czas Przygotowania5 minutCzas pieczenia40 minutCałkowity czas45 minut

 1 ½ szklanki mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ½ łyżeczka sody oczyszczonej
 szczypta soli
 ½ szklanka cukru trzcinowego
 ¾ szklanka zmiksowanego z mango (ok 1 owoc)
 ¼ szklanka mleka roślinnego
 ½ szklanka oleju z pestek winogron

1

Piekarnik nagrzać do 180 C z funkcją grzania góra-dół. Keksówkę o wymiarach 10x25 wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Do jednej miski przesiać wszystkie suche składniki, w drugiej wymieszać wszystkie mokre.

3

Połączyć zawartość obu misek tak aby powstało gładkie jednolite ciasto. Masę przelać do przygotowanej formy i piec 40 minut lub do momentu suchego patyczka.

Wartości odżywcze

9 porcji

Serving size


Amount per serving
Kalorie225
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 11.4g15%
Węglowodany 28.3g11%
Białko 2.4g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 1 ½ szklanki mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 ½ łyżeczka sody oczyszczonej
 szczypta soli
 ½ szklanka cukru trzcinowego
 ¾ szklanka zmiksowanego z mango (ok 1 owoc)
 ¼ szklanka mleka roślinnego
 ½ szklanka oleju z pestek winogron

Przygotowanie

1

Piekarnik nagrzać do 180 C z funkcją grzania góra-dół. Keksówkę o wymiarach 10x25 wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Do jednej miski przesiać wszystkie suche składniki, w drugiej wymieszać wszystkie mokre.

3

Połączyć zawartość obu misek tak aby powstało gładkie jednolite ciasto. Masę przelać do przygotowanej formy i piec 40 minut lub do momentu suchego patyczka.

Notes

Chlebek mango
(Wyświetlono 20 408 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)