Komosianka czyli owsianka z surowej quinoa i kaszy gryczanej. Koniecznie musicie spróbować jak pożywne i syte jest to śniadanie.
Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).
Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.
Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.
2 porcji
417g
- Amount per serving
- Kalorie444
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 11.5g15%
- Węglowodany 70.5g26%
- Błonnik pokarmowy 5g18%
- Białko 15.5g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).
Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.
Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.