Komosianka

Komosianka czyli owsianka z surowej quinoa i kaszy gryczanej. Koniecznie musicie spróbować jak pożywne i syte jest to śniadanie.

Ilość porcji2 porcje
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas8 godziny

 ½ szklanka kaszy gryczanej niepalonej
 ¼ szklanka komosy ryżowej białej
 1 łyżki soku z cytryny
 1 banan
 1 łyżki siemienia lnianego
 1 łyżki nasion chia
 1 łyżki masła orzechowego
 1 łyżki syropu klonowego
 100 g jogurtu roślinnego
do dekoracji:
 dowolne owoce
 dowolna konfitura

1

Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).

2

Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.

3

Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.

4

Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.

Uwaga! wartość kaloryczna policzona dla potrawy bez dodatków

Wartości odżywcze

2 porcji

Serving size

417g


Amount per serving
Kalorie444
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 11.5g15%
Węglowodany 70.5g26%
Błonnik pokarmowy 5g18%
Białko 15.5g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 ½ szklanka kaszy gryczanej niepalonej
 ¼ szklanka komosy ryżowej białej
 1 łyżki soku z cytryny
 1 banan
 1 łyżki siemienia lnianego
 1 łyżki nasion chia
 1 łyżki masła orzechowego
 1 łyżki syropu klonowego
 100 g jogurtu roślinnego
do dekoracji:
 dowolne owoce
 dowolna konfitura

Przygotowanie

1

Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).

2

Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.

3

Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.

4

Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.

Uwaga! wartość kaloryczna policzona dla potrawy bez dodatków

Notes

Komosianka czyli owsianka z surowej quinoa
(Wyświetlono 10 670 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)