Siedzę teraz na tarasie z widokiem na jezioro Jeziorak w Iławie. Doceniam każdą minutą, które daje mi życie. Jak dobrze otaczać się pięknem i dobrem. Wszystko jest takie jak sobie to wyobraziłam. Wybieram dla siebie tylko dobre rzeczy.
Wiesz? W życiu jest tak, że jeśli otaczasz się szczęściem, myślisz pozytywnie i życzysz dobrze – przyciągasz do siebie tylko to co najlepsze! W tych okolicznościach przyrody w mojej głowie pojawia się mnóstwo przemyśleń – stąd dziś taki post. Chciałabym we wszystkich zaszczepić optymizm do świata i uśmiech do drugiego. Mój drogi Czytelniku przesyłam Ci teraz całą moją radość i wyobrażam sobie Twój uśmiech.
Mam dla Ciebie też coś pysznego – bo po prostu lubię wszystko co dobre i chętnie się tym dzielę. Zapraszam cię na jaglane ciasteczka. Pełne zdrowia i dobrej energii. Podaj dalej :*
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ºC z funkcją grzania góra-dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W malakserze zmiksować razem płatki jaglane, wiórki koksowe i płatki migdałów.
Do suchej mieszanki dodać oliwę, syrop klonowy, sodę i ekstrakt z wanilii.
Całość zmiksować przez około 30 sekund.
Dodać wodę i ponownie zmiksować. (W razie potrzeby gdy mieszanka jest za sucha dodać więcej wody. Ciasto ma łatwo formować się rękach.)
Formować 15 ciasteczek, lekko spłaszczając je z góry dłonią i wykładać na przygotowaną blachę.
Piec 15 minut lub do momentu kiedy będą złote. Ostudzić na blaszce.
płatki jaglane można zastąpić płatkami owsianymi
syrop klonowy - miodem, cukrem trzcinowym lub syropem z agawy
oliwę - olejem kokosowym, olejem rzepakowym lub 1 zmiksowanym, dojrzałym bananem
ciasteczka można wzbogacić o żurawinę, rodzynki lub suszone morele, śliwki
15 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ºC z funkcją grzania góra-dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
W malakserze zmiksować razem płatki jaglane, wiórki koksowe i płatki migdałów.
Do suchej mieszanki dodać oliwę, syrop klonowy, sodę i ekstrakt z wanilii.
Całość zmiksować przez około 30 sekund.
Dodać wodę i ponownie zmiksować. (W razie potrzeby gdy mieszanka jest za sucha dodać więcej wody. Ciasto ma łatwo formować się rękach.)
Formować 15 ciasteczek, lekko spłaszczając je z góry dłonią i wykładać na przygotowaną blachę.
Piec 15 minut lub do momentu kiedy będą złote. Ostudzić na blaszce.
płatki jaglane można zastąpić płatkami owsianymi
syrop klonowy - miodem, cukrem trzcinowym lub syropem z agawy
oliwę - olejem kokosowym, olejem rzepakowym lub 1 zmiksowanym, dojrzałym bananem
ciasteczka można wzbogacić o żurawinę, rodzynki lub suszone morele, śliwki