Jagodowa śniadaniowa miska

Lubię, kiedy poranki są pełne słońca i koloru. Na moim Instagramie nie raz pokazuję, jak przygotowuje śniadania. Królują owsianki, gryczanki i miski pełne dobra. Tylko po takim śniadaniu wiem, że dostarczam wszystkiego co najlepsze dla mojego ciała na cały dzień. Dziś witam Was jagodową miską – jak zwykle,  takie przepisy robi się ekspresowo, więc są idealne dla zagonionych.

Życzę Wam pięknej i pysznej niedzieli! Ja zapewne skorzystam z pogody i spędzę ja na powietrzu.

Ilość porcji1 porcja
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 1 szklanka mrożonych jagód
 ¼ awokado
 1 szklanka mleka koksowego
 1 łyżka masła migdałowego
 1 łyżka jogurtu kokosowego (opcjonalnie)
 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
 do dekoracji: dowolne owoce, orzechy

1

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.

Możliwości:
2

awokado można zastąpić bananem

3

masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym

Wartości odżywcze

1 porcji

Serving size


Amount per serving
Kalorie377
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 20g26%
Węglowodany 44g16%
Białko 10g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 1 szklanka mrożonych jagód
 ¼ awokado
 1 szklanka mleka koksowego
 1 łyżka masła migdałowego
 1 łyżka jogurtu kokosowego (opcjonalnie)
 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
 do dekoracji: dowolne owoce, orzechy

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.

Możliwości:
2

awokado można zastąpić bananem

3

masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym

Notes

Jagodowa śniadaniowa miska

 

 

(Wyświetlono 3 756 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)