Ostre postanowienie poprawy z mojej strony. Nie użalam się, biorę sprawy w swoje ręce. Ostatnie miesiące uciekały za szybko, gdzieś po drodze straciłam spojrzenie na siebie! Dłużej tak się nie da , dłużej nie pozwolę na to. Oczywiście zaczynam zmianę od kuchni. Tempo jakie osiągnęłam sprawiło, że posiłki jadłam tylko wcześnie rano i późno w nocy. Całe dnie w biegu na zmianę z pracą przy komputerze. Najbliższe miesiące zapowiadają się nie mniej pracowicie dlatego wiem, że muszę o siebie zadbać. Zaczynam zdrową dietę!
Mój warzywniak jest pełen świeżych warzyw i korzystam do woli. Dzisiaj proponuję lekką sałatkę z warzyw strączkowych z grillowanym indykiem. Postaram się wrzucać mój dzienny jadłospis – raz na jakiś czas oczywiście:)
PS. w końcu mogę znowu biegać więc ruszam przed siebie! Jak ja kocham bieganie i zdrowe odżywianie :))
Zapraszam na mój profil Instagram gdzie pokazuje filmiki moich dań.
Smacznego:)
Kotlety z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę soku z cytryny, wycisnąć przez praskę 1 ząbek czosnku. Doprawić sola i pieprzem. Kotlety umieścić na minimum 20 min w marynacie.
Groszek cukrowy i bób gotować przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić przez sito i wrzucić do miski z zimną wodą z lodem. Zahartować. Odcedzić.
Rzodkiewkę i ogórek pokroić w plasterki, bób obrać. Zieloną cebulkę drobno posiekać, umyć kwiaty nasturcji.
Mięso smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu po 2-3 minut z każdej strony.
Przygotować dressing mieszając ze sobą 1 łyżkę oleju i soku z cytryny oraz sól i pieprz.
Na talerz wyłożyć przygotowane warzywa, całość skropić dressingiem, dodać pokrojonego w paski indyka oraz płatki nasturcji. Całość można dodatkowo opruszyć solą i pieprzem.
Porcji 2
Składniki
Przygotowanie
Kotlety z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę soku z cytryny, wycisnąć przez praskę 1 ząbek czosnku. Doprawić sola i pieprzem. Kotlety umieścić na minimum 20 min w marynacie.
Groszek cukrowy i bób gotować przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić przez sito i wrzucić do miski z zimną wodą z lodem. Zahartować. Odcedzić.
Rzodkiewkę i ogórek pokroić w plasterki, bób obrać. Zieloną cebulkę drobno posiekać, umyć kwiaty nasturcji.
Mięso smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu po 2-3 minut z każdej strony.
Przygotować dressing mieszając ze sobą 1 łyżkę oleju i soku z cytryny oraz sól i pieprz.
Na talerz wyłożyć przygotowane warzywa, całość skropić dressingiem, dodać pokrojonego w paski indyka oraz płatki nasturcji. Całość można dodatkowo opruszyć solą i pieprzem.