Jest 03 czerwca. Parę minut temu włączyłam ogrzewanie bo było mi tak zimno. Siedzę przy komputerze okryta szlafrokiem i piszę post o lodach. Tak sobie siebie tłumaczę: przecież nie jestem szalona, ja po prostu zapowiadam lato. Te lody są mega owocowe, zdrowe, bez śmietany, cukru i jajek. Zdecydowanie najsmaczniejsze w promieniach słońca jednak lepiej zrobić je dzisiaj bo potrzebują troszeczkę czasu na zmarznięcie.
Smacznego:)
Jagody umyć i osuszyć. Zmiksować na gładką masę.
Jogurt wymieszać z mlekiem kokosowym i stevią. Odłożyć 1/3 masy którą należy wymieszać z skórką startą z cytryny. Pozostałe 2/3 masy wymieszać ze zmiksowanymi jagodami.
Foremki do lodów napełniać masa jagodową na samą górę wykładać białą masę kokosowo-cytrynową.
Lody pozostawić w zamrażalce aż stężeją - około 4 godzin.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Jagody umyć i osuszyć. Zmiksować na gładką masę.
Jogurt wymieszać z mlekiem kokosowym i stevią. Odłożyć 1/3 masy którą należy wymieszać z skórką startą z cytryny. Pozostałe 2/3 masy wymieszać ze zmiksowanymi jagodami.
Foremki do lodów napełniać masa jagodową na samą górę wykładać białą masę kokosowo-cytrynową.
Lody pozostawić w zamrażalce aż stężeją - około 4 godzin.