Dzisiaj coś słodkiego dla osób na diecie, dla osób które uwielbiają serniki. Ciekawostką tego przepisu jest to, że nie użyłam do jego zrobienia sera. Tajemniczym składnikiem są orzechy nerkowca. Należy je dzień wcześniej lub na kilka godzin zalać ciepłą wodą i pozostawić. Po tym czasie deSERnik powstaje dosłownie ekspresowo. Moja wersja z mango oraz polewą jogurtową z dodatkiem granata i pistacji przeniesie Was w tropiki. A co! Bawmy się:)
Ps. wersja dla wegan – pomijamy polewę jogurtową, miód zastępujemy syropem z agawy:)
Smacznego:)
Orzechy namoczyć ciepłą wodą - kilka godzin, tak aby woda je przykryła. Najlepiej dzień wcześniej.
Obrać mango. Pokroić w kostkę. Orzechy wraz z wodą i mango zmiksować na gładki, aksamitny krem. Można osłodzić łyżką miodu.
W osobnej miseczce wymieszać jogurt, miód, skórkę z limonki.
Do pucharków wlać masę "serową" powstałą z orzechów, na nią masę jogurtową. Udekorować granatem i siekanymi pistacjami. Schłodzić.
2 porcji
Składniki
Przygotowanie
Orzechy namoczyć ciepłą wodą - kilka godzin, tak aby woda je przykryła. Najlepiej dzień wcześniej.
Obrać mango. Pokroić w kostkę. Orzechy wraz z wodą i mango zmiksować na gładki, aksamitny krem. Można osłodzić łyżką miodu.
W osobnej miseczce wymieszać jogurt, miód, skórkę z limonki.
Do pucharków wlać masę "serową" powstałą z orzechów, na nią masę jogurtową. Udekorować granatem i siekanymi pistacjami. Schłodzić.