Ten deser można jeść bez wyrzutów. Smakuje obłędnie i co najważniejsze w 100% zaspokaja zapotrzebowanie na czekoladę:)
Najlepsza rekomendacją jest to, że zjadł go mój mąż, który nie przepada za „odchudzonymi” słodkościami. Deser jest wykończony zdrowymi chrupkami orkiszowymi z melasą. Równie dobrze komponować się będzie ze świeżymi owocami. No tak:) jak dieta to ze smakiem:)
Smacznego:)
Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
Podgrzej mleko wraz z kakao i miodem. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść ją w mleku. Odstaw do ostygnięcia.
Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszaj z jogurtem, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem posyp chrupkami orkiszowymi lub świeżymi owocami.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
Podgrzej mleko wraz z kakao i miodem. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść ją w mleku. Odstaw do ostygnięcia.
Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszaj z jogurtem, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem posyp chrupkami orkiszowymi lub świeżymi owocami.