Rozmowa duszków w Halloween:
duszek FIGO – Ja się cieszę, że muszę jutro jechać na jeden cmentarz bo mam tylko 3 trupki do odwiedzenia.
duszek FUNIA – Ja zawsze jeżdżę na cmentarz do Babci mimo, że ona żyje.
duszek CRUNCHY- A ja sobie lubię Święto Zmarłych to drugie od razu po Bożym Narodzeniu.
duszek BI – a ja i tak ich wszystkich nawiedzam i odwiedzam :)))
Byłam świadkiem tej rozmowy podczas wspólnego smażenia steków. Udanego wieczoru.
Pozdrawiają Was śmieszne bezowe duszki.
Smacznego:)
Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.
Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.
Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.
Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.
Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.
Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.
Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.
Ile sztuk z tego przepisu?
ok 10 sztuk
WOW! To wygląda nieziemsko, muszę spróbować takie upiec 😀
zrobiłam jak w przepisie ale wyszły mi takie miekkie czy one po wyjeciu z piekarnika beda twardsze???
Chętnie bym takie zjadła niestety nigdy nie próbowałam robić bezy ponoć to bardzo trudne.
Czy dodasz jakiś wpis pt.”jak zrobić idealną beze”
Pozdrawiam 🙂
na pewno 🙂