Bezowe duszki

Rozmowa duszków w Halloween:

duszek FIGO – Ja się cieszę, że muszę jutro jechać na jeden cmentarz bo mam tylko 3 trupki do odwiedzenia.

duszek FUNIA – Ja zawsze jeżdżę na cmentarz do Babci mimo, że ona żyje.

duszek CRUNCHY- A ja sobie lubię Święto Zmarłych to drugie od razu po Bożym Narodzeniu.

duszek BI – a ja i tak ich wszystkich nawiedzam i odwiedzam :)))

Byłam świadkiem tej rozmowy podczas wspólnego smażenia steków. Udanego wieczoru.

Pozdrawiają Was śmieszne bezowe duszki.

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 białka
 ¾ szklanki drobnego cukru
 1 szczypta soli
 ¼ łyżeczki białego octu winnego
 srebrne kuleczki

1

Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3

Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4

Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5

Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 2 białka
 ¾ szklanki drobnego cukru
 1 szczypta soli
 ¼ łyżeczki białego octu winnego
 srebrne kuleczki

Przygotowanie

1

Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3

Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4

Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5

Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.

Notes

Bezowe duszki
(Wyświetlono 1 059 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)