Wolne dni uciekają mi tak samo szybko jak ucieka lato, kolejny miesiąc i pieniądze:) Nieuleczalny chwilowo brak czasu sprawia, że tylko grzebię w głowie za wspomnieniami z wakacji. Ale czy to wszystko mi przeszkadza? Nie! Cieszę się, że tyle się dzieję. Jestem podekscytowana tym co mnie czeka i korzystam z tego co niesie mi życie.
Ten tydzień dla mnie jest cudowny. Jak pisałam w poście „Polskie Pesto” jeszcze nigdy nic nie wygrałam,a tu taka niespodzianka. W tym wypadku dosłownie „marzenia się spełniają”.
Wygrałam wkonkursie “BLOGERZY KOCHAJĄ OLEJ RZEPAKOWY” robot kuchenny KitchenAid w wyśnionym żółtym kolorze.
Kochani polecam Wam olej rzepakowy:) ja się w nim po takiej nagrodzie jeszcze bardziej zakochałam:)
Na dzisiaj pyszne danie – Fusilli ze szpinakiem i zielonym groszkiem – obowiązkowo z „oliwą północy”. Lekko, zdrowo i zielono!
Szpinak umyj i osusz, z blanszuj go we wrzątku przez około 30 sekund a następnie szybko przełóż do miski z zimna woda i lodem.
W mocno osolonym wrzątku ugotuj makaron al dente.
Na rozgrzana patelnie wylej olej, a następnie szybko obsmaż pokrojona w talarki cebulę i zmiażdżony czosnek.
Dodaj szpinak, groszek oraz odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszaj doprawiając świeżo zmieloną sola, pieprzem i gałka muszkatołową.
Podawaj z serem Pecorino (można zastąpić parmezanem) i świeżą bazylią.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Szpinak umyj i osusz, z blanszuj go we wrzątku przez około 30 sekund a następnie szybko przełóż do miski z zimna woda i lodem.
W mocno osolonym wrzątku ugotuj makaron al dente.
Na rozgrzana patelnie wylej olej, a następnie szybko obsmaż pokrojona w talarki cebulę i zmiażdżony czosnek.
Dodaj szpinak, groszek oraz odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszaj doprawiając świeżo zmieloną sola, pieprzem i gałka muszkatołową.
Podawaj z serem Pecorino (można zastąpić parmezanem) i świeżą bazylią.