To zdecydowanie przepis dla czekoladoholików. Pancakesy to dla mnie odpowiednik „naszych” racuchów, jednak smakują zupełnie inaczej. Nic nigdy nie pobije tych, które robiła moja Babcia. Dzisiejsza opcja wnosi do kuchni coś nowego, puszystego, lekkiego i ekstremalnie czekoladowego. Warto spróbować! Double chocolate pancakes moim zdaniem idealne na śniadanie.
Uważać należny podczas smażenia aby nie trwało to za długo gdyż kakao sprawi że będą gorzkie.
Smacznego:)
Suche składniki wymieszaj i przesiej do miski.
Dodaj do suchych składników, wymieszane wcześniej: jajka, mleko i roztopione masło. Wymieszaj do idealnego połączenia.
Smaż na dobrze nagrzanej patelni teflonowej z obu stron po ok 3-4 min wylewając chochlą ciasto i formując okrągłe placuszki.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Suche składniki wymieszaj i przesiej do miski.
Dodaj do suchych składników, wymieszane wcześniej: jajka, mleko i roztopione masło. Wymieszaj do idealnego połączenia.
Smaż na dobrze nagrzanej patelni teflonowej z obu stron po ok 3-4 min wylewając chochlą ciasto i formując okrągłe placuszki.