Double chocolate pancakes

To zdecydowanie przepis dla czekoladoholików.  Pancakesy to dla mnie odpowiednik  „naszych” racuchów, jednak smakują zupełnie inaczej. Nic nigdy nie pobije tych, które robiła moja Babcia. Dzisiejsza opcja wnosi do kuchni coś nowego, puszystego, lekkiego i ekstremalnie czekoladowego. Warto spróbować! Double chocolate pancakes moim zdaniem idealne na śniadanie.

Uważać należny podczas smażenia aby nie trwało to za długo gdyż kakao sprawi że będą gorzkie.

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 1 ½ szklanki maki
 ¼ szklanki kakao
 ¾ łyżeczki soli
 2 łyżki proszku do pieczenia
 2 łyżki cukru
 2 jajka
 1 ¼ szklanki mleka
 3 łyżki masła

1

Suche składniki wymieszaj i przesiej do miski.

2

Dodaj do suchych składników, wymieszane wcześniej:  jajka, mleko i roztopione masło. Wymieszaj do idealnego połączenia.

3

Smaż na dobrze nagrzanej patelni teflonowej z obu stron po ok 3-4 min wylewając chochlą ciasto i formując okrągłe placuszki.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 1 ½ szklanki maki
 ¼ szklanki kakao
 ¾ łyżeczki soli
 2 łyżki proszku do pieczenia
 2 łyżki cukru
 2 jajka
 1 ¼ szklanki mleka
 3 łyżki masła

Przygotowanie

1

Suche składniki wymieszaj i przesiej do miski.

2

Dodaj do suchych składników, wymieszane wcześniej:  jajka, mleko i roztopione masło. Wymieszaj do idealnego połączenia.

3

Smaż na dobrze nagrzanej patelni teflonowej z obu stron po ok 3-4 min wylewając chochlą ciasto i formując okrągłe placuszki.

Notes

Double chocolate pancakes
(Wyświetlono 2 474 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)