Ten przepis powstał podczas kręcenia Video „pizza jak z PIZZY HUT„, ponieważ miałam do wykorzystania więcej ciasta i inne cuda w kuchni. Została ona nawet uwieczniona w ostatnich scenach filmu i często własnie o nią pytaliście oglądając ten odcinek.
Kompozycja smaków – idealna, zaskakująca i nietypowa. Gruszka z roquefortem i camembertem to sprawdzony duet wzbogacona o orzechy i miód tworzy fantastyczne zestawienie. Musicie spróbować. Gwarantuję, że nie pożałujecie. Koniecznie podawać z rukolą lub listkami bazylii.
Smacznego:)
Włóż drożdże, cukier, sól i mleko do miski. Dodaj wodę i dobrze wymieszać. Odstaw na dwie minuty.
Dodaj olej i ponownie zamieszaj.
Dodaj mąkę i wyrabiaj, aż wszystko dobrze się połączy ok 10 min.
Podziel ciasto na trzy kulki. Rozwałkuj każdą kulkę ciasta i umieścić na blaszce wysmarowanej masłem lub oliwą.
Zewnętrzną krawędź ciasta pokryj olejem. Umieść w ciepłym miejscu i pozostaw do wyrośnięcia na 1 do 1 1/2 godziny.
Gruszkę pokrój w plastry i rozłóż na wyrośniętym cieście, posyp roquefortem, plastrami sera camembert orzechami i cienką stróżką miodu polej wyłożone dodatki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 C z funkcja grzania góra-dół (termoobieg 200 C) około 20 min lub do momentu kiedy brzegi ciasta będą złote.
3 porcji
Składniki
Przygotowanie
Włóż drożdże, cukier, sól i mleko do miski. Dodaj wodę i dobrze wymieszać. Odstaw na dwie minuty.
Dodaj olej i ponownie zamieszaj.
Dodaj mąkę i wyrabiaj, aż wszystko dobrze się połączy ok 10 min.
Podziel ciasto na trzy kulki. Rozwałkuj każdą kulkę ciasta i umieścić na blaszce wysmarowanej masłem lub oliwą.
Zewnętrzną krawędź ciasta pokryj olejem. Umieść w ciepłym miejscu i pozostaw do wyrośnięcia na 1 do 1 1/2 godziny.
Gruszkę pokrój w plastry i rozłóż na wyrośniętym cieście, posyp roquefortem, plastrami sera camembert orzechami i cienką stróżką miodu polej wyłożone dodatki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 C z funkcja grzania góra-dół (termoobieg 200 C) około 20 min lub do momentu kiedy brzegi ciasta będą złote.