Ten deser to pomysł, który powstał podczas wspólnego gotowania z bratanicą Martą. Stwierdziłyśmy, że obie uwielbiamy mleko kokosowe i limonki, a tapioka zafundowała nam niezłą zabawę. Przyjemny, egzotyczny w smaku i zabawny w swojej strukturze deser przypomina tropikalny budyń. Nie tylko on dzisiaj powstał ale również inne smakołyki, jak i pomysły dla najmłodszych które mam zamiar Wam wkrótce przedstawić. Oczywiście wszystkie zapowiedzi kolejnych niespodzianek stopniowo publikuję na moim fanpagu także zachęcam do śledzenia losów AleBabki 🙂 Czerwiec zapowiada się bardzo pracowity 🙂
Smacznego:)
Tapiokę umyj pod bieżącą wodą.
Mleko kokosowe wymieszaj z wodą, sokiem i skórką z limonki oraz cukrem. Dodaj wypłukaną tapiokę i całość gotuj na średnim ogniu ok 20 min do momentu kiedy tapioka zwiększy swoją objętość.
Przelej do szklanek i udekoruj.
3 porcji
Składniki
Przygotowanie
Tapiokę umyj pod bieżącą wodą.
Mleko kokosowe wymieszaj z wodą, sokiem i skórką z limonki oraz cukrem. Dodaj wypłukaną tapiokę i całość gotuj na średnim ogniu ok 20 min do momentu kiedy tapioka zwiększy swoją objętość.
Przelej do szklanek i udekoruj.