Ten deser to pomysł, który powstał podczas wspólnego gotowania z bratanicą Martą. Stwierdziłyśmy, że obie uwielbiamy mleko kokosowe i limonki, a tapioka zafundowała nam niezłą zabawę. Przyjemny, egzotyczny w smaku i zabawny w swojej strukturze deser przypomina tropikalny budyń. Nie tylko on dzisiaj powstał ale również inne smakołyki, jak i pomysły dla najmłodszych które mam zamiar Wam wkrótce przedstawić. Oczywiście wszystkie zapowiedzi kolejnych niespodzianek stopniowo publikuję na moim fanpagu także zachęcam do śledzenia losów AleBabki 🙂 Czerwiec zapowiada się bardzo pracowity 🙂
Smacznego:)
Tapiokę umyj pod bieżącą wodą.
Mleko kokosowe wymieszaj z wodą, sokiem i skórką z limonki oraz cukrem. Dodaj wypłukaną tapiokę i całość gotuj na średnim ogniu ok 20 min do momentu kiedy tapioka zwiększy swoją objętość.
Przelej do szklanek i udekoruj.
Porcji 3
Składniki
Przygotowanie
Tapiokę umyj pod bieżącą wodą.
Mleko kokosowe wymieszaj z wodą, sokiem i skórką z limonki oraz cukrem. Dodaj wypłukaną tapiokę i całość gotuj na średnim ogniu ok 20 min do momentu kiedy tapioka zwiększy swoją objętość.
Przelej do szklanek i udekoruj.
co zrobić żeby tapioka się nie przypaliła i nie przyjeła smaku tego przypalenia?
Moja niestety nie była dobra w smaku 🙁
Czy to kwestia złego rondelka?
dokładnie rondel z grubym dnem, częste mieszanie, mały ogień i wszystko się uda
Wygląda pychotkowo! No i w dodatku na nienajtrudniejsze do zrobienia- nawet dla mnie! 😀
Nigdy nie miałam do czynienia z tapioką, ale chętnie poznam jej smak, chyba.
Pozdrawiam
Lubię wyglądtapioki, chętnie poznałabym też jej smak 😀