Smacznego:)
Jajka z cukrem ubijać za pomocą miksera ok 5-6 min aż powstanie jasna masa.
Do masy z jakami dodać olej i likier tiramisu. Wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą - dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w piekarniku nastawionym na 175 C z funkcja grzania góra-dół około 20 min. Wystudzić.
Śmietanę ubić za pomocą miksera na sztywno.
Dodać do niej mascarpone, likier i cukier. Wszystko ubić mikserem na gładką, gęstą masę.
Krem wykładać łyżką na babeczki i obsypywać kakao.
Składniki
Przygotowanie
Jajka z cukrem ubijać za pomocą miksera ok 5-6 min aż powstanie jasna masa.
Do masy z jakami dodać olej i likier tiramisu. Wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą - dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w piekarniku nastawionym na 175 C z funkcja grzania góra-dół około 20 min. Wystudzić.
Śmietanę ubić za pomocą miksera na sztywno.
Dodać do niej mascarpone, likier i cukier. Wszystko ubić mikserem na gładką, gęstą masę.
Krem wykładać łyżką na babeczki i obsypywać kakao.
Dziękuję za odp, wypróbuję! 😉
Kingo, uwielbiam Twój blog i fit przepisy! Moja kuchnia wlasnie obfituje w tego typu pyszności; ) jednak mam pytanie nie-fit ;D jakie muffinki możesz polecić jako podziekowanie dla gosci weselnych? Ślub jest w lipcu więc zależy mi na tym, aby były odporne na wysoką temperaturę i można je było przygotować nieco wcześniej.
Pozdrawiam!
Kaja polecam Ci te babeczki https://kingaparuzel.pl/blog/2015/05/muffinki-jaglano-razowe-z-jablkiem/ – są wilgotne i wytrzymają spokojnie wysoką temperaturę 🙂 poza tym możesz przygotować je wcześniej i nie stracą na smaku