Jajka faszerowane marchewką to propozycja Adama który wysłał mi ją po akcji „Co na Święta”. Muszę przyznać że przysłaliście mi mnóstwo smakowitych przepisów. Postaram się wypróbować jak najwięcej i oczywiście przetestować na członkach mojej rodziny:) Jajka pomysłu Adama są bardzo ciekawe w smaku, słodycz marchewki idealnie przełamuje smak majonezu. Łatwość i szybkość ich wykonania to kolejny ich plus. Polecam na Wielkanocny Stół i dziękuję autorowi za przepis:)
UWAGA!!! już w piątek mała niespodzianka! przygotowałam dla Ciebie prezent:)
Smacznego:)
5 jajek
1 mała marchewka
rzeżucha
majonez
serek typu Philadelphia
sól i pieprz
1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
2
Marchewkę lekko obgotować tak by nie była twarda.
3
Jajka przekroić wzdłuż, wybrać żółtka do osobnej miski.
4
Żółtka rozgnieść, dodać startą na małych oczkach marchewkę, majonez, serek, rzezuchę, sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
5
Farszem napełnić wydrążone jajka, można ozdobić szczypiorkiem, koperkiem lub kiełkam
Wartości odżywcze
0 porcji
Serving size
Składniki
5 jajek
1 mała marchewka
rzeżucha
majonez
serek typu Philadelphia
sól i pieprz
(Wyświetlono 1 264 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)