Jajka faszerowane marchewką

Jajka faszerowane marchewką to propozycja Adama który wysłał mi ją po akcji „Co na Święta”. Muszę przyznać że przysłaliście mi mnóstwo smakowitych przepisów. Postaram się wypróbować jak najwięcej i oczywiście przetestować na członkach mojej rodziny:) Jajka pomysłu Adama  są bardzo ciekawe w smaku, słodycz marchewki idealnie przełamuje smak majonezu. Łatwość i szybkość ich wykonania to kolejny ich plus. Polecam na Wielkanocny Stół i dziękuję autorowi za przepis:)
UWAGA!!! już w piątek mała niespodzianka! przygotowałam dla Ciebie prezent:)

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 5 jajek
 1 mała marchewka
 rzeżucha
 majonez
 serek typu Philadelphia
 sól i pieprz

1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy.

2

Marchewkę lekko obgotować tak by nie była twarda.

3

Jajka przekroić wzdłuż, wybrać żółtka do osobnej miski.

4

Żółtka rozgnieść, dodać startą na małych oczkach marchewkę, majonez, serek, rzezuchę, sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

5

Farszem napełnić wydrążone jajka, można ozdobić szczypiorkiem, koperkiem lub kiełkam

Składniki

 5 jajek
 1 mała marchewka
 rzeżucha
 majonez
 serek typu Philadelphia
 sól i pieprz

Przygotowanie

1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy.

2

Marchewkę lekko obgotować tak by nie była twarda.

3

Jajka przekroić wzdłuż, wybrać żółtka do osobnej miski.

4

Żółtka rozgnieść, dodać startą na małych oczkach marchewkę, majonez, serek, rzezuchę, sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

5

Farszem napełnić wydrążone jajka, można ozdobić szczypiorkiem, koperkiem lub kiełkam

Jajka faszerowane marchewką
(Wyświetlono 37 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *