Smacznego:)
Jajka z cukrem ubijać za pomocą miksera ok 5-6 min aż powstanie jasna masa.
Do masy z jakami dodać olej i likier tiramisu. Wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą - dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w piekarniku nastawionym na 175 C z funkcja grzania góra-dół około 20 min. Wystudzić.
Śmietanę ubić za pomocą miksera na sztywno.
Dodać do niej mascarpone, likier i cukier. Wszystko ubić mikserem na gładką, gęstą masę.
Krem wykładać łyżką na babeczki i obsypywać kakao.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Jajka z cukrem ubijać za pomocą miksera ok 5-6 min aż powstanie jasna masa.
Do masy z jakami dodać olej i likier tiramisu. Wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą - dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w piekarniku nastawionym na 175 C z funkcja grzania góra-dół około 20 min. Wystudzić.
Śmietanę ubić za pomocą miksera na sztywno.
Dodać do niej mascarpone, likier i cukier. Wszystko ubić mikserem na gładką, gęstą masę.
Krem wykładać łyżką na babeczki i obsypywać kakao.