W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche.
W drugiej misce wymieszać dokładnie składniki mokre.
Połączyć zawartość misek wlewając składniki mokre do suchych składników Wymieszać tylko do ich połączenia. Ważne aby nie mieszać za długo.
Dodać pozostałe dodatki i jeszcze raz wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papilotkami formy na muffinki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w temp 180 C. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku.
Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Składniki
Przygotowanie
W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche.
W drugiej misce wymieszać dokładnie składniki mokre.
Połączyć zawartość misek wlewając składniki mokre do suchych składników Wymieszać tylko do ich połączenia. Ważne aby nie mieszać za długo.
Dodać pozostałe dodatki i jeszcze raz wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papilotkami formy na muffinki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w temp 180 C. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku.
Wystudzić i posypać cukrem pudrem.