Wegański tort bezowy ?

Świat oszalał! Nie! To jest możliwe! Wegańska beza z aquafaby. Opanowałam sposób jej przygotowania do perfekcji. W przepisie pokazuję Wam jak zrobić ja krok po kroku, aby beza wyszła perfekcyjna.

Jeżeli zastanawiasz się czy czuć różnicę już Ci odpowiadam. Nie czuć! Mój mąż stwierdził, że jest lepsza od oryginału. Wierzcie mi to prawdziwa uczta taki tort na stole.

Po pełen przepis zapraszam TUTAJ

(Wyświetlono 4 645 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

14 komentarzy

  1. Andzia 14 lipca 2019 o 23:08

    Kinga czy zamiast syropu malinowego mogę dodać wiśniowki na alkoholu do kremu?

    Odpowiedz
    1. Kinga Paruzel 19 lipca 2019 o 21:11

      oczywiście 🙂

      Odpowiedz
  2. Magda 11 lutego 2019 o 12:06

    Pani Kingo, a może z ksylitolem się ubije?

    Odpowiedz
    1. admin 11 lutego 2019 o 14:38

      próbowałam i niestety nie

      Odpowiedz
  3. Kinga 23 kwietnia 2018 o 07:43

    Witam a czy można użyć innego cukru ( kokosowego ) lub miodu ?

    Odpowiedz
    1. admin 26 kwietnia 2018 o 15:51

      niestety beza się nie ubije

      Odpowiedz
  4. Marta 25 lutego 2018 o 14:09

    Czyli mam rozumieć, ze to wyjdzie tez z wody po białej fasoli z puszki? ?

    Odpowiedz
    1. admin 25 lutego 2018 o 17:55

      tak jednak nie może być w tej wodzie żadnych innych sztucznych dodatków

      Odpowiedz
  5. Iwona 11 stycznia 2018 o 09:38

    Mam pytanie. Czy pieczemy góra dół czy termoobieg?

    Odpowiedz
    1. admin 18 stycznia 2018 o 09:58

      góra- dół

      Odpowiedz
    1. admin 8 sierpnia 2017 o 16:19

      bardzo się cieszę . -dziękuję za wypróbowanie i komentarz :*

      Odpowiedz
    2. Andzia 19 lipca 2019 o 21:12

      Zrobiłam zgodnie z przepisem. Było smaczne. Ale beza wyszła cała chrupka i pusta w środku. Myślałam, że w środku będzie ciągnąca. Co poszło nie tak?

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.