Rozgrzać piekarnik do temperatury 180C. Formę kwadratową 20x20 cm wykładam papierem do pieczenia.
W średniej wielkości rondlu, na małym ogniu łączymy masło i kakao, mieszam aż masa stanie się jednolita.
Ściągam z palnika dodaję, dodajemy cukier, mąkę , jajko maślankę i wanilię. Mieszam aż masa będzie jednolita.
Nakładam ciasto równomiernie na wcześniej przygotowaną formę. Piekę 25 min lub do momentu aż środek ciasta będzie suchy (nie przypiekamy w przeciwnym razie ciasto będzie suche)
Wyciągamy z piekarnika, posypujemy po wierzchu pokrojonymi w 1 cm kosteczkę piankami, orzechami włoskimi i czekoladą.
Ponownie wkładam do piekarnika na 3-5 min lub do momentu aż składniki topiąc się, połączą się.
Składniki
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180C. Formę kwadratową 20x20 cm wykładam papierem do pieczenia.
W średniej wielkości rondlu, na małym ogniu łączymy masło i kakao, mieszam aż masa stanie się jednolita.
Ściągam z palnika dodaję, dodajemy cukier, mąkę , jajko maślankę i wanilię. Mieszam aż masa będzie jednolita.
Nakładam ciasto równomiernie na wcześniej przygotowaną formę. Piekę 25 min lub do momentu aż środek ciasta będzie suchy (nie przypiekamy w przeciwnym razie ciasto będzie suche)
Wyciągamy z piekarnika, posypujemy po wierzchu pokrojonymi w 1 cm kosteczkę piankami, orzechami włoskimi i czekoladą.
Ponownie wkładam do piekarnika na 3-5 min lub do momentu aż składniki topiąc się, połączą się.