Smacznego:)
Wszystkie składniki suche wymieszać dokładnie w misce. W osobnej misce zrobić to samo z mokrymi składnikami.
Zawartość obu misek połączyć. Powstanie gęste ciasto.
Patelnie teflonową rozgrzać i smażyć na niej placuszki. U mnie jedna duża łyżka = jeden racuszek.Koniecznie podawać z syropem klonowym.
7 porcji
- Amount per serving
- Kalorie108
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 2.4g4%
- Cholesterol 1mg1%
- Sód 121mg6%
- Węglowodany 18.1g7%
- Białko 3g
- Potas 116mg3%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki suche wymieszać dokładnie w misce. W osobnej misce zrobić to samo z mokrymi składnikami.
Zawartość obu misek połączyć. Powstanie gęste ciasto.
Patelnie teflonową rozgrzać i smażyć na niej placuszki. U mnie jedna duża łyżka = jeden racuszek.Koniecznie podawać z syropem klonowym.
Czy można dać jogurt grecki zamiast maślanki czy kefiru??
jasne
a czy mozna zrobic je z malinami?
tak
Są pyszne, pulchniutkie, puszyste, na wierzch dałam własną konfiturę ,zajadamy z córeczką.
bardzo się cieszę i dziękuje za komentarz :*
Witam, czy mąkę pszenną mogę zastąpić zytnia? Czy lepiej nie ryzykować? ( Chodzi i smak i o samo wykonanie) z góry dziękuję i proszę o odpowiedź, wyglądają i zapowiadają się pysznie 🙂
Bardzo proszę o odpowiedź:(
zrobiona:)
spokojnie można zastąpić żytnią
A jaka jest kaloryczność całej porcji?
dodałam już tabelę wartości. Wyszło mi 108 kcal na 1 sztukę
Racuchy są wspaniałe! zdecydowanie śniadanie mistrzów! 🙂
bardzo się cieszę 🙂