Dzisiaj propozycja, która została przywieziona przez moja siostrę z podróży z Tajlandii.
Sałatka z avocado z czerwonym pieprzem – bardzo dobra z pysznym dresingiem słodko-kwaśnym na bazie białego octu balsamicznego
Naprawdę polecam.
Smacznego 🙂
rukola
avocado
pomidorki koktajlowe
parmezan
czerwony pieprz
Dressing
biały ocet balsamiczny (koniecznie biały - tu tkwi sekret)
miód
oliwa z oliwek
1
Na talerzu umieść rukolę kawałki avocado i pomidorki.
2
Przygotować dressing wg uznania: ja dałam na 4 osoby: łyżkę miodu, 5 łyżek oliwy i 2 łyżki octu.
3
Polać sałatę i oprószyć parmezanem i czerwonym pieprzem.
Sałatka może mieć kilka wersji.
4
Można dodać krewetki lub pomidorki z mozzarellą.
5
Zachęcam do wypróbowania sosu - ma bardzo dobry smak - słodko-kwaśny.
Wartości odżywcze
0 porcji
Serving size
Składniki
rukola
avocado
pomidorki koktajlowe
parmezan
czerwony pieprz
Dressing
biały ocet balsamiczny (koniecznie biały - tu tkwi sekret)
miód
oliwa z oliwek
(Wyświetlono 1 849 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)