Owsianka z żurawiną i makiem

Dziś propozycja na zimne, brzydkie ponure poranki. Pyszna owsianka z żurawiną i makiem.
Jest to jedne z moich ulubionych posiłków – idealnie rozgrzewa i nasyca na cały ciężki dzień, można go dowolnie modyfikować –  no i zawsze jest pyszne:))

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
 1 ½ szklanki mleka
 1 łyżki miodu
 1 łyżki maku
 garść żurawiny
 orzechy

1

płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje

Składniki

 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (ja zazwyczaj przygotowuje z płatków górskich - namaczam je wtedy przez cała noc w mleku aby zmiękły - jeżeli zapomnę to używam płatków błyskawicznych)
 1 ½ szklanki mleka
 1 łyżki miodu
 1 łyżki maku
 garść żurawiny
 orzechy

Przygotowanie

1

płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu dodać resztę składników i mieszać aż odpowiednio zgęstnieje

Owsianka z żurawiną i makiem
(Wyświetlono 1 566 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

2 komentarzy

  1. O maku 27 stycznia 2016 o 19:10

    Kingo,
    od 3 lat mielę na śniadanie owsianki, zwykle, kakaowe, owocowe, itd. ? Mak w owsiance to dla mnie odkrycie i nowa jakosc ☺ serdeczne dzięki i pozdrawiam. Czekam na nową książkę z niecierpliwością i liczę po cichu, ze bedzie to zbiór fit pzepisow i bedzie okazja znowu się spotkac ☺

    Odpowiedz
    1. admin 27 stycznia 2016 o 23:36

      bardzo się cieszę że wniosłam coś nowego do Twojej kuchni 🙂 książka już niebawem 🙂 trwają ostatnie szlify 🙂

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.